5 korakov do sreče pri delu

5 korakov do sreče pri delu

Vsak si želi biti srečen – a kaj, ko za srečo skoraj nič ne naredimo. Če je sreča pri delu tako pomembna, zakaj marsikomu predstavlja tako abstrakten pojem?

Sreča pri delu (angl. Happiness at Work) je vroča tema v zahodnem svetu, saj dokazano povečuje storilnost, zadovoljstvo in zavzetost. Posamezniki dosegajo več motivacije, samozavesti ter vlagajo za četrtino več truda in naporov. Sreča pri delu tako ni več zgolj ideja, vse bolj se uvaja v prakso tudi v slovenskih podjetjih.

Zakaj je tako pomembna?

Da se zastavljeni cilji dosegajo bistveno hitreje, če vodite osebo, ki se dela loti s pozitivno naravnanostjo in veseljem do dela, ni potrebno posebej poudarjati. Če je pri delu oseba srečna, ustvarja boljše ideje in rešitve, je odprta za nova znanja in veščine, zmanjša absentizem in še mnogo več. Raziskava, ki jo je opravil iOpener Institute[1], v kateri so primerjali najbolj “srečne” s tistimi z manj izražene sreče pri delu, je pokazala, da prva skupina v povprečju izkazuje:

  • kar 180% več energije in kar 180% več zadovoljstva s celotnim življenjem (z ostalimi področji),
  • kar 155% več zadovoljstva  s samim delom,
  • za 108% večjo vpetost v delovno okolje,
  • za 50% večjo motiviranost in dosegajo za 30% boljše rezultate,
  • prispeva podjetju kar 25% več svojih naporov in truda.

Se sliši preveč dobro? Se vam poraja ideja, da vsi navedeni rezultati vplivajo na srečo pri delu? V resnici je ravno obratno: sreča pri delu vpliva na zgornje učinke!

 

Kaj lahko sami storite zase (ne da bi v mislih ponavljali čudne afirmacije »happy, happy«)?

1. Najdite strast v sebi, ne v službi

Miselnost, da v službi pomagate nekomu – naj bo to stranka, poslovni partner, ali sodelavec – sproža bistveno večje procese kot razmišljanje o neki sanjski službi. Vpliva na vašo uspešnost pri delu do te mere, da v trenutnem delu najdete skrito vrednost, energijo in veselje.

 

2. Investirajte v proces in manj v rezultat

Velikokrat na končni rezultat nimate tolikšnega vpliva, kot morda mislite. Končne cilje razdelite na več manjših etap. Pozornost namenite temu, kako vsako etapo uspešno pripeljati do ustreznega mejnika. »Work smarter, not harder« ima svoj učinek, ki sproža več zadovoljstva.

 

3. »Če bi/potem« zamenjajte z »tukaj/zdaj«

Prava sreča ni v tem, da si nekaj želimo in dobimo. Povprašajte bolje plačane, koliko srečnejši so, in odgovori vas lahko zelo presenetijo. Seveda je eno dohodek za preživetje, drugo pa vrtoglave številke, ki jih idealiziramo kot pogoj za našo srečo, za boljše življenje. V iskanju slednjega tako zanemarimo izhodišča, tudi to, da smo srečni lahko že danes. Sreča ni imeti, temveč biti! Biti to, kar ste lahko sedaj, s tem, kar vas obkroža v tem trenutku.

 

4. Multitasking spremenite v osredotočenost na eno

Raziskava stanfordske univerze[2] je pokazala, da multitasking ne prispeva k produktivnosti, četudi imate občutek, da ste storili več. Skakanje z ene naloge na drugo zahteva svoj čas, opravljanje več stvari hkrati pa vas tako obremeni , da dolgoročno zmanjša vašo storilnost in zadovoljstvo.  V petih minutah popolne pozornosti na eno stvar boste storili več kot v pol ure brskanja, pregledovanja, pisanja sporočil in telefoniranja skupaj.

 

5. Mislite na druge in podarite sebe

Dobri odnosi nas ohranjajo srečne in zdrave! Harvardska raziskava[3] je pokazala, da na slednje najbolj vpliva kakovost odnosov s tistimi, s katerimi preživite največ časa. Hmm, imeti rad sodelavce? Da, če želite izkoristiti priložnost za povečanje lastne sreče, pri delu in tudi v življenju.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
[1] iOpener Institute: Jessica Pryce-Jones: Happiness at Work: Maximizing Your Psychological Capital for Success (Wiley-Blackwell; 2010; 254 str.).

[2] Eyal Ophir, Clifford Nass & Anthony D. Wagner: Cognitive Control in Media Multitaskers (PNAS; sept. 2009; vol. 106 nr. 37).

[3] The Grant Study: George E. Vaillant: Triumphs of Experience – The Men of The Harvard Grant Study (Belknap Press; 2012; 480 str.).


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
[English Abstract]: 5 Steps To Happiness
Being happy all the time is quite impossible and also a complete nonsense some mindfulness “gurus” trying to sell you. It’s not a natural state of human body to smile 24/7. However, simple acts of kindness, developing skills towards person’s full potential and practicing positive approach in corporate everyday gives workers a great boost that cannot and should not be neglected. What can you do to embrace happiness at work, for yourself and the team you manage?

 

Ta članek je bil najprej objavljen v Reviji Direktor, april 2016.

5 korakov do sreče pri delu / 5 Step to Happiness at Work (Revija Direktor, april 2016)
Članek iz revije Direktor: 5 korakov do sreče pri delu / 5 Steps to Happiness at Work (avtor: Andrej Breznik)