Tista o osebno napisani čestitki za rojstni dan …

Happiness at Work - Business Birthday Party - Rojstni dan v službi - Voščilo - Čestitka

Vedno sem ljubil rojstne dneve, ne glede na to, kdo praznuje. Drugi ali jaz. Če jaz, ima še toliko večji priokus; kaj češ, če si lev po horoskopu, imajo rojstni dnevi vedno posebno konotacijo. Po rojstvu otrok je navdušenje nad lastnim praznikom sicer zbledelo, a se je istočasno transforniralo na naraščaj.

Svoj zadnji osebni praznik sem obeležil vsega dva tedna po nastopu v novi službi. Da je delovno počutje povsem drugačno kot v prejšnjem podjetju, se začutil takoj, nenazadnje je pretežno ženski kolektiv v praksi takšen z več čustvene inteligence. A osebno napisana čestitka (na roko, seveda) s strani glavne direktorice me je popolnoma šokirala.

 

Pri nas in po svetu

V slovenskih podjetjih – še posebno, če gre za večje kolektive – ni ravno praksa, da bi direktorji ali predsedniki uprav pošiljali čestitke. Če že, so to običajno osebna e-sporočila, pogosto pa kak manager izbere osebni stik roke in zaželi “Vse najboljše”.

Seveda je vse odvisno od kolektiva. Manjši kot je – ali drugače, bolj kot je nek tim zaokožen – večji je pomen praznovanja rojstnega dne v službi. So ekipe, ki naročijo pice velikanke, pa takšne, ki si privoščijo kakšno kavo in klepet, in so ekipe, ki tovrstne praznike mirno spregledajo. Korelacija je odvisna glede na kulturo družabnosti, glede na obseg in intenziteto prijateljstev, ki se stkejo znotraj oddelkov in izven njih, predvsem pa organizacijske klime v celotnem podjetju (ali zgolj v posamezni enoti). Zadnja leta opažam tudi trend vse pogostejših vabil sodelavcev v bližnje gostinske lokale, po principu posebnih izbrancev, ki se združimo po službi ob pijači, po možnosti brez šefov.

Kdor meni, da je v tujini drugače, se moti. Kamorkoli boste zašli, kjerkoli boste delali, je pomen rojstnega dne podoben. In obeležitev tovrstnega praznika ob delu prav tako. V vseh primerih so temelji enaki: velikost podjetja, klima, kultura druženja in vezi, ki so se ustvarile v delovnem okolju.

 

Osebno še vedno prevladuje, poljub pa …

Stik roke in izrečene želje imajo predstavljajo še vedno levji delež. Da ne bo pomote, prav je tako. Vsej tehnologiji navkljub ni nič lepšega, kot osebno zaželeti ali prejeti čestitiko “face-to-face”.

Poljub ob osebnem voščilu je večja zagata. Ali poljub sploh sodi v delovno okolje? Lahko sodelavec poljubi sodelavko in obratno? Prečasal sem vse možne bontone (nižja kot je letnica izdaje knjige, manj je relevanten), preveril sem celo protokolarna pravila. A preprostega in enoznačnega navodila za to ni. Iz vseh izkušenj, mini anketiranja prijateljev in znancev, kakšno prakso imajo v drugih organizacijah, sem na koncu prišel do sklepa, ki je enako praksi rojstnodnevnih voščil na splošno. Z dobrimi odnosi in povezanostjo ekipe se pogostost poljuba kot sestavnega dela voščila za rojstni dan veča. In manj kot je organizacija prepletena, manj upajte, da vas bodo s čestitko sodelavci (za moške zgolj sodelavke) poljubile. Nekaterim bo verjetno odleglo, kdo drug pa morda raje (celo po tihem upal na) poljub. Presojo prepuščam vsakemu posamezniku.

 

POZOR: Diskretno ali javno?

Kot vodja službe z 22 osebami sem se srečal tudi z negativnim stranskim učinkom voščila. Nastopiti pred ostalimi in zaželeti voščilo sodelavcu je lahko tudi neprijetno za slavljenko ali slavljenca. Obstajajo posamezniki, ki jim rojstni dan ne pomeni nič, se ga izogibajo ali pa se izogibajo zgolj javnemu “razglasu” tega dne. A k sreči te lahko drugi opozorijo na osebe, ki tega ne marajo. Ko so mi sodelavke omenile pripombo, ki se mi osebno zdela sprva nepojmljiva, sem bil hvaležen za nasvet, odtlej pa postal bolj pozoren na situacijo in karakter posameznika. Tako voščim le osebam, ki odkrito izkazujejo veselje po tem, ko je osebni praznik razglašen (četudi vem za vsakogar, kdaj je ta dan) ali sam povabi na rogljiček, kavo ali pijačo. Tiste drugim raje napišem sporočilo – od situacije pa je odvisno, na kakšen način. Do Facebook čestitk imam slabo mnenje, zato raje pokličem, osebno (diskretno) zaželim ali pošljem čestitiko v pisni obliki. No, pa tudi kakšno e-voščilo je že romalo na drugi konec sveta.

 

Ročno napisano voščilo kot znak največje pozornosti

Če vodja ali direktor pošlje pisno voščilo ob vašem rojstnem dnevu, ste lahko prepričani, da ste v pravem organizaciji. Ob vseh nalogah in sestankih je to najboljša izbira glede na vse dejavnike, na katere mora biti pozoren. Pisno voščilo je na koncu koncev diskretno, a dovolj velika pozornost. Če ste sami vodja, manager ali direktor velja še nasvet: napišite čestitko sami! Vzemite najboljše pisalo, še bolje je, če imate nalivno pero. Učinek je izjemen – tudi  za vas, saj niste zgolj odposlali predpravljenega teksta, pač pa se za trenutek dejansko posvetili osebi in samemu voščilu. Hiter, a zelo dober način, da se s to osebo povežete (četudi na daljavo) zagotavlja boljše počutje tudi za vas. Na prejemnika čestitke pa boste pustili pečat, da ga zares cenite, spoštujete. Četudi sem prejel ob rojstnem dnevu ali ob zaključku leta napisano voščilnico, se osebno nikoli nisem mogel izogniti občutku, kako je napisano in predvsem, kdo je napisal. Na primer: ko sem od nekdanjega predsednika uprave prejel e-sporočilo, z oblikovno povsem neobdelanim tekstom, a vidno osebno spisano, je zame naredilo večji vtis kot predpripravljena voščilnica, stilsko dovršena, a spisana v službi za PR. Zraven slednje je bil celo natisnjen podpis direktorja. Zato še enkrat: Predstavnik za stike z javnostmi (PR-ovec) naj se raje ukvarja z drugimi stvari, sami pa poskrbite, da bo sporočilo osebno in iskreno. Vaša pristna pisava bo k temu maksimalno pomagala.